Disaster Recovery

van Zerto

Zerto software

Zerto levert disaster recovery software speciaal voor grootschalige gevirtualiseerde datacenters en cloud- omgevingen. Zerto’s oplossing biedt ondernemingen continue datareplicatie en recovery, specifiek ontworpen voor gevirtualiseerde infrastructuren en de cloud. Zerto Virtual Replication is de eerst hypervisor-gebaseerde replicatie-oplossing voor bedrijfskritische applicaties op de markt en vervangt traditionele array-based BC/DR-oplossingen die niet zijn ontworpen voor de eisen van virtualisatie.

Logo Zerto

Wat is Disaster Recovery

Wat is Disaster Recovery (DR) eigenlijk? Letterlijk betekent het: herstel na een ramp, ofwel de tijd en het werk die nodig zijn om systemen weer draaiend te krijgen na dataverlies
of downtime. DR draait niet alleen om de tijd dat systemen en medewerkers niet kunnen werken, het gaat ook om de hoeveelheid data die verloren is gegaan als een bedrijf moet terugvallen op een vorige versie van haar data. Organisaties zouden zichzelf moeten afvragen hoeveel een uur downtime kost. En vooral: is het mogelijk om het werk dat medewerkers en systemen de afgelopen uren hebben gedaan te reproduceren? 95% van alle bedrijven kunnen deze vraag niet beantwoorden... 

Voor meer inzicht in de uitdagingen, behoeften, strategieën en de beschikbare oplossingen voor business continuity en disaster recovery (BC/DR), speciaal voor moderne, gevirtualiseerde omgevingen en de public cloud, kunt u de onderstaande Disaster Recovery Guide van Zerto downloaden.

Download Zerto Disaster Recovery Guide

Disaster Recovery vs Backup

Back-up is geen echte disaster recovery-oplossing. Disaster recovery draait om verschillende termen die verwarrend kunnen werken: disaster recovery, business continuity, back-up, RTO en RPO. Het meest bekend is back-up, ofwel het consistent volgens een regelmatige tijdsinterval (bijv. 24 uur) repliceren van data of van VM’s naar een ander systeem of andere locatie, met het oog op herstel of voor archivering. Echter, bij incidenten is back-up een leeg concept zonder een oplossing voor disaster recovery (DR), voor het herstellen van bestanden, software en functionaliteit. Dit heeft meestal meer om het lijf dan alleen het terugkopiëren van data naar het oorspronkelijke systeem. Als een server down gaat, moet deze opnieuw worden geïnstalleerd, geconfigureerd en misschien zelfs vervangen. Dat maakt een back-up geen echte DR-oplossing. Met alleen een back-up moeten VMs compleet opnieuw opgebouwd worden, omdat er geen automatisch herstel is ingebouwd in het back-upproces.

Waarom Disaster Recovery

In moderne, informatiegedreven organisaties is de bedrijfscontinuïteit volledig afhankelijk van IT-infrastructuren, die 24/7 in de lucht moeten zijn. De kosten van downtime zijn astonomisch en dataverlies kan een bedrijf ruïneren. Dit dataverlies kan worden veroorzaakt door natuurrampen, stroomuitval, hardware-storingen en gebruikersfouten, maar ook – en steeds vaker – door software- en cybersecurity-issues. Doordat datacenters, private, hybrid en public clouds vaker software- defined zijn, worden ze kwetsbaarder voor deze typen bedreigingen. Om downtime en dataverlies te minimaliseren worden beveilings- en continuïteitsstrategieën dan ook steeds belangrijker voor de moderne bedrijfsvoering.

In een software-defined, gevirtualiseerde omgeving draaien applicaties op virtuele machines, onafhankelijk van de hardware. Hoewel dit veel efficiency-voordelen biedt voor de business, gelden deze niet voor disaster recovery (DR) en business continuity (BC). Veel BC/DR-oplossingen zijn gebaseerd op fysieke entiteiten, arrays en apparaten, die moeite hebben mee te groeien met de hoeveelheid data die wordt geproduceerd in moderne organisaties. De voordelen van virtualisatie gaan verloren door de management-overhead en de compexiteit van het combineren van een virtualisatie- strategie met disaster recovery-oplossingen die ontworpen zijn voor fysieke omgevingen. Om dit probleem op te lossen zijn virtualisatie-bewuste BC/DR-oplossingen nodig.

Bij het zoeken naar een Disaster Recovery oplossing is het belangrijk nader te onderzoeken op welke technologie de service is gebaseerd, met de zekerheid dat de RTO en RPO die worden geboden realistisch en bewijsbaar zijn zonder extra investeringen vooraf. Om u te helpen met deze keuze hebben we een DR en DRaaS checklist opgesteld. Deze kunt u hieronder downloaden.

Download Checklist Disaster Recovery vereisten

Zerto ontwerp Disaster Recovery

De voordelen van Zerto

DR naar een nieuw niveau met Zerto

Zerto heeft replicatie verplaatst van de storagelaag naar de virtualisatie/hypervisorlaag. Dit resulteert in een innovatieve, hypervisor-gebaseerde, virtualisatie- bewuste replicatie-oplossing die replicatie- en BC/DR- functionaliteit biedt voor grootschalige datacenters en de cloud.

Zerto biedt Continue replicatie

Zerto Virtual Replication repliceert I/O continu zodra deze wordt gecreëerd en biedt RPO’s van seconden.

Zerto is Applicatie-consistent

Omdat applicaties vaak uit meer dan één VM bestaan, heeft Zerto Virtual Protection Groups (VPG’s) ontwikkeld, een unieke functie die replicatie van meerdere VM’s als groep mogelijk maakt. Replicatie van VPG’s biedt de mogelijkheid om een complete groep consistent te herstellen vanaf een enkel tijdstip, in de juiste schrijfvolgorde.

Zerto is Technologie-onafhankelijk

Zerto is hypervisor- en hardware-onafhankelijk. Het verwijdert grenzen naar innovatie en vergroot de efficiency. Doordat het niet gebonden is aan hardware kunnen oudere en goedkopere arrays worden gebruikt en verschillende hypervisors. Bovendien is het eenvoudiger nieuwe technologieën toe te passen en te testen, zoals flash arrays.

Zerto is Schaalbaar en granulair

Met deze software-gebaseerde oplossing is het eenvoudig recovery-processen te schalen met de infrastructuur. Indien een nieuwe virtual host wordt toegevoegd hoeft alleen een nieuwe virtual appliance te worden geïnstalleerd. Hoewel Zerto zeer grote omgevingen ondersteunt, biedt Zerto de mogelijkheid losse bestanden, VM’s, applicaties tot en met complete sites te herstellen.

Eenvoudig beheer met Zerto

Zerto Virtual Replication integreert naadloos met de bestaande infrstructuur zonder configuratie-aanpassingen in de hypervisor, applicatie of storage. De console kan overal benaderd worden en biedt een compleet overzicht van de omgeving, waarbij issues eenvoudig op te sporen zijn wat oplossingen en troubleshooting versnelt. ZVR biedt een krachtig dashboard met een consistent look-and-feel op verschillende platforms.

Eenvoudige recovery met Zerto

In het geval van een calamiteit kan een eenvoudig failover- en recovery-proces worden gestart vanuit de console. Het is eenvoudig disaster recovery- automatisering te configureren, te testen en uit te voeren. Tests kunnen worden gedaan zonder enige impact op de productie-site of op de replicatie, inclusief testrapporten voor compliance.

Zerto is Compleet

Zerto levert een complete oplossing voor virtuele omgevingen met disaster recovery, testen, lange-termijn archivering en migratie voor private, hybrid en public clouds.

Meer weten over Zerto Disaster Recovery?

Bel Gerard Lok op 088 999 09 52 of mail naar g.lok@csngroep.nl