Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

Het gebruik van zware werkstations is verleden tijd
Michiel van Bergen

Dankzij VDI technologie draait de desktop op een server. Met een internettoegang werkt u vanaf ieder device alsof de zwaarste applicaties lokaal staan.  Daar waar zware toepassingen worden gebruikt (CAD, BIM, etc.) zien we nog steeds zware werkstations. “Als ze toch eens wisten”, stelt VDI-specialist van CSN Groep, Michiel van Bergen. Hij is volledig thuis in het virtualiseren van grafische werkplekken.

Vanaf ieder device

Michiel licht toe: “Met Virtual Desktop Infrastructure (VDI technologie) draait de desktop niet op een lokale computer, maar op een server. Met internettoegang is vanaf ieder device te werken alsof het om een volledig ingericht werkstation gaat. Een zwaar 3D bestand is eenvoudig te bekijken en te bewerken”. 

CSN Groep

CSN gaat avontuur aan

Met 3D CAD VDI is CSN Groep een aantal jaar geleden een onzeker avontuur aangegaan. “We geloven heilig in desktopvirtualisatie. We hebben er daarom maximaal in geïnvesteerd. Zijn gevallen en weer opgestaan. Nu beheersen we VDI tot in perfectie en is de techniek toepasbaar voor alle grafische en rekenintensieve toepassingen”.
NVIDIA preferred provider

CSN Groep is exclusief Nvidia preferred solution- & cloud serviceprovider

Onze oplossingen zijn, on-premise en in de cloud, volledig compliant met het licentiebeleid van Nvidia. Onze adviseurs en specialisten zijn Citrix, VMware en Nvidia gecertificeerd. Dit geeft u als klant de benodigde garantie op de continuïteit van onze diensten en een best-in-class werkplek voor uw medewerkers.

Vertaalslag naar IT-oplossing

Michiel komt zelf uit de werktuigbouwkundige CAD-wereld en kent deze wereld als geen ander. “Het is fantastisch om de vertaalslag te maken van de gebruiker naar de IT-oplossing. Ik ken de wensen van de klant en ik weet dat ik ze kan helpen. Een prachtige job natuurlijk, want ik kom niets verkopen: ik breng een verbetering. Dankzij mijn achtergrond redeneer ik vanuit de applicatie en vanuit de gebruiker. Niet vanuit de IT-Infrastructuur.

Investeren is niet nodig

Dankzij virtuele werkruimte is zelf investeren in workstations niet nodig. “De kosten voor de werkruimte zijn vooraf helder, dus gemakkelijk mee te calculeren”, vertelt Michiel. “Het omslagpunt voor 3D CAD ligt bij ongeveer acht werkstations. Reken maar uit…” 

BIM met VDI

“Zeker binnen een (BIM) bouwproject is het handig dat een calculator, constructeur, architect en aannemer in no time na het plaatsen van de handtekeningen aangesloten zijn op de VDI. Het werk kan direct starten en de projectdata is bovendien perfect beschermd”.

Meer grafische ondersteuning

“Applicaties worden grafischer. Daarom bieden wij steeds meer applicaties met grafische ondersteuning aan. Tot aan Office toe. Veilig, eenvoudig in beheer en flexibel. On premise of als dienst in de cloud".

Meer weten over VDI Workspace?

Bel Michiel van Bergen op 088 999 09 12 of mail naar m.bergen@csngroep.nl