<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1286683174693802&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Servers

IT-infrastructuur is het kloppend hart van uw bedrijf

Servers

Servers leveren de pure rekenkracht en zijn de schakel tussen storage, netwerk en OS (virtualisatie laag). In een goed gelaagd model met centrale storage en virtualisatie, kan de serverlaag vervangen worden zonder dat dit impact heeft op de functionaliteit. Bij uitval van de server neemt een andere server de taken over en bij veroudering worden ze vervangen door snellere modellen.

Traditionele servers

Er zijn veel verschillende modellen van traditionele servers. De belangrijkste modellen zijn:

  • Traditionele Rackmount Servers
  • Blade Servers

Blade Servers

Het voordeel van de Blade Servers is dat de Blade Chassis waarin de servers gestoken worden, meerdere generaties meegaat.  Daardoor kunnen na een paar jaar – zonder vervanging van de infrastructuur – nieuwe en snellere servers worden geplaatst.

Over het algemeen zijn de initiële kosten van een Blade Systeem hoger dan traditionele servers, maar als rekening gehouden wordt servers in één Blade Chassis, dan liggen de totale kosten lager. Dit geldt zeker als ook het management van de servers wordt meegenomen.

Online servers

Met een online server beschikt u voor een vast bedrag per maand over een virtuele server die in één van onze Nederlandse datacenters wordt gehost. Hiermee voorkomt u kostbare investeringen in hardware en kunt u snel en flexibel capaciteit uitbreiden of juist reduceren. Een typisch voordeel van deze dienst is schaalbaarheid.

New Call-to-action

Manuel Speksnijder

Onze partners