SD WAN van Cato Networks

overal toegang tot data en applicaties zonder dure MPLS verbindingen

Waarom elke organisatie SD WAN wil gebruiken

SD WAN verbindt vestigingen, mobiele medewerkers, fysieke- en cloud-datacenters. Een versleuteld wereldwijd netwerk- en beveiligingsplatform dat speciaal is ontworpen voor moderne organisaties.

Het traditionele bedrijfsnetwerk voldoet niet meer: Starre en dure MPLS-connectiviteit past niet meer bij de huidige dynamische bedrijfsomgeving. Wereldwijde connectiviteit, veilige internettoegang en integratie van clouddiensten en mobiele gebruikers ontbreekt totaal.

De opkomst van cloudapplicaties en mobiele medewerkers verandert de behoefte van medewerkers en daarmee het bestaande netwerkverkeer. Een SD WAN is hier op zijn plaats.

Het traditionele WAN is gebouwd om statische en fysieke locaties met elkaar te verbinden en te beveiligen en is niet gericht op de huidige mobiele medewerkers die gebruik maken van clouddiensten. SD WAN maakt het verschil en biedt een oplossing voor de veranderende manier van werken.

Cato Cloud SD WAN

De Cato Cloud SD WAN oplossing

Download Cato Networks Solutions Sheet

De Business drivers van SD WAN

SD WAN, altijd en overal toegang tot data en applicaties: 

Eén netwerk
SD WAN heeft een wereldwijde, door een SLA geborgde backbone voor internet- en WAN-verkeer, ter vervanging van of aanvullend op bestaande MPLS. 

Eén securitybeleid
Cato Networks hanteert een uniform securitybeleid voor al het verkeer en voor alle gebruikers, locaties en toepassingen

Eén Beveiliging
SD WAN biedt een volledige suite van cloud-based netwerkbeveiligingsdiensten die direct in het netwerk zijn ingebouwd en alle verkeer beschermen.

SD WAN business drivers

SD WAN vs MPLS

Nadelen MPLS vs SD WAN
 • Zeer kostbaar voor internationale verbindingen
 • Niet ontworpen voor cloud integratie
 • Lange doorlooptijd voor nieuwe aansluitingen en upgrades (weken tot maanden)
 • Geen geïntegreerde security, met uitzondering van ACL’s
 • Geen diepgaand inzicht in verkeer
 • Lange contracttermijnen
 • Backhaul van internet verkeer, waardoor bottlenecks op de edge ontstaan.
 Voordelen SD WAN vs MPLS
 • Veel minder hardware nodig
 • Geen vendor lock-in
 • Zeer schaalbaar en snel te deployen (dagen)
 • Security by design
 • Betaalbaar
 • Ingebouwde WAN optimalisatie
 • Geen backhaul van internet traffic
 • Zeer eenvoudig te koppelen met Cloud diensten.
 • Internationaal uit te rollen
 • Eenvoudig te beheren
 • Volledig inzicht in alle verkeer
SD WAN vs MPLS

Wat is SD WAN

Hoe werkt SD WAN

Ondernemingen zijn vaak afhankelijk van dure, in de bandbreedte beperkte MPLS-verbindingen.  SD WAN is alternatief,  directe internettoegang op afgelegen locaties, vereist specifieke beveiligingsvoorzieningen op elke locatie. IT-organisaties zijn op zoek naar uitbreiding of vervanging van WAN-connectiviteit op basis van MPLS, eliminatie van backhaul van internetverkeer en het voorkomen van kostbare apparatuur op locatie.

Traditionele netwerken hebben op elke locatie meerdere, specifieke apparaten nodig om WAN- en beveiligingsdiensten (wide area networking) te kunnen leveren. De gedistribueerde apparatuur moet voortdurend worden beheerd, bijgewerkt en vervangen , wat veel tijd en kennis vergt van de IT afdeling. Bij SD WAN is de beveiliging geïntegreerd.

SD WAN stelt organisaties in staat om MPLS uit te breiden met extra last mile services (glasvezel, kabel, xDSL, 4G/LTE) en dynamisch verkeer te sturen op basis van applicatieprioriteit en -verbindingskwaliteit. 

SD WAN beschermt alle aangesloten locaties en schaalt naadloos om al het verkeer te beveiligen, zonder de noodzaak van ongeplande hardware-upgrades en arbeidsintensieve software patches. Cato biedt continue en up-to-date bescherming zonder enige bemoeienis van de klant.

 

SD WAN infographic

Optimale verbindingen met SD WAN

SD WAN verbindt fysieke en Cloud datacenters, over alle Cloud providers en wereldwijde regio's heen, tot één plat en veilig netwerk. Klanten kunnen de bedrijfstoegangscontrole en het beveiligingsbeleid naadloos uitbreiden naar Cloud-resources, waardoor mobiele gebruikers en filialen overal eenvoudig en geoptimaliseerd toegang hebben tot alle toepassingen en gegevens.

SD WAN verbindt elke mobiele gebruiker biedt veilige en geoptimaliseerde toegang tot bedrijfsbronnen in fysieke en Cloud datacenters, Cloud toepassingen en internetsites. Cato gebruikt zijn wereldwijde, SLA-backbone om de routering te optimaliseren en de latency naar belangrijke toepassingen, zoals Office 365, te verminderen.

SD WAN-sockets verminderen de beheerinspanning en risico’s bij wijzigingen in het netwerk. Netwerkbeheerders bepalen het beleid voor priorisering van toepassingen en lossen mogelijke netwerkproblemen eenvoudig op dankzij de geavanceerde en intuitieve real-time netwerk, gebruikers en applicatie informatie. Cato integreert meerdere diensten in het SD WAN, routeert het verkeer over de beste verbinding en anticipeert naadloos op blackouts en brownouts. Edge-apparatuur en Cloud services worden volledig beheerd door Cato, waardoor handmatig periodiek onderhoud, patches en upgrades niet meer nodig zijn.

SD WAN Gartner

SD WAN wordt mainstream technologie

Lees het blog 'SD WAN is going Mainstream' van Gartner

Lagere kosten met SD WAN

Een hoge netwerklatency kan de productiviteit van gebruikers op afgelegen locaties ondermijnen. Ondernemingen moeten een moeilijke afweging maken tussen een betaalbaar internet VPN-netwerk met hogere latency of een duur MPLS-netwerk met lagere latency.

SD WAN levert een cloud-native, software-defined veilig netwerk via een multi-carrier backbone om high performance en SLA-ondersteund wereldwijd WAN te leveren tegen een betaalbare prijs.

SD WAN lagere kosten

De voordelen van SD WAN

SD WAN is:

 • Gemakkelijk in te richten, automatiseren en beheren
 • Efficiënt doordat een centrale controller alle apparaten aanstuurt
 • Kostenbesparing omdat dure MPLS verbindingen niet meer nodig zijn
 • Kostenbesparing doordat meerdere functies in één edge apparaat zitten, zoals security

Cato Networks

SD WAN Cato Networks

Cato Networks SD WAN partner CSN Groep

Cato Networks bouwt het nieuwe Software-defined WAN, in de cloud, beschermd door een strak geïntegreerde set van beveiligingsdiensten. De Cato Cloud verbindt alle bedrijfsmiddelen, waaronder datacenters, filialen, mobiele gebruikers en cloudinfrastructuur, tot een eenvoudig, veilig en verenigd wereldwijd netwerk. Geen dure connectiviteitsservices meer, complexe puntoplossingen, capaciteitsbeperkingen, onderhoudsoverhead of beperkte zichtbaarheid en controle.

Door de wereldwijde netwerk- en beveiligingsarchitectuur van de onderneming van de grond af aan te heroverwegen en in de cloud te brengen, is het weer eenvoudig om uw bedrijf veilig met elkaar te verbinden.

SD WAN Demo Video

CSN Groep als Cato Networks Managed Service Provider

Als Managed Security Service Provider helpt CSN Groep haar relaties met behulp van Cato Networks om een veilige, schaalbare en betrouwbare SD-WAN te realiseren. Omdat Cato Networks vanaf het begin ontworpen is als wereldwijde cloud dienst op basis van een eigen backbone kunnen we overal op de wereld snel en eenvoudig onze SD-WAN oplossing implementeren en beheren.

Meer weten over SD WAN van Cato Networks?

Bel Karste de Vries op 088 999 09 79 of mail naar k.vries@csngroep.nl