<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1286683174693802&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Referentie

IJsterk

IJsterk

Geen van de 700 medewerkers is het ontgaan: sinds oktober 2012 is de IT-infrastructuur van welzijns- en kinderopvangorganisatie IJsterk vernieuwd. Was het eerst wachten om überhaupt in het systeem te komen, nu kan iedereen op elk werkstation in 30 seconden bij de juiste bestanden. CSN Groep voerde de verhuizing voor IJsterk uit.

Van kinderopvang tot speeltuin en buurtcentrum: IJsterk is een welzijns- en kinderopvangorganisatie met meer dan 60 locaties, verspreid over de Amsterdamse stadsdelen West en Centrum. Haar visie is het verbinden, stimuleren en ontwikkelen van mensen van alle leeftijden, met oog op hun welbevinden.

"CSN Groep stelt zich dienstbaar op en luistert goed"
Zoeken naar bewezen en betaalbare technieken

Toen voormalig directeur Bedrijfsvoering en Financiën Peter Grootendorst in 2008 bij IJsterk binnenkwam, bezat de organisatie een klassiek IT-netwerk met servers op verschillende locaties in niet-gekoelde ruimtes en verouderde software. Het was erfgoed van de diverse fusies waar IJsterk uit is ontstaan. Begin 2011 startte Grootendorst het project om de IT-infrastructuur rigoureus te vernieuwen.

De keuze voor de uitvoering viel na een ronde gesprekken snel op CSN Groep. Grootendorst legt uit: “CSN Groep stond er hetzelfde in als wij. Ze luisterden goed naar ons en kwamen niet met spannende, nieuwe systemen waar wij niet op zaten te wachten. Wij zijn een welzijns- en kinderopvangorganisatie; we zoeken geen top-of-the-bill-oplossingen. CSN Groep bood bewezen en betaalbare technieken aan. Precies wat wij nodig hadden.”

Breed draagvlak voor een goede oplossing: een grote stap vooruit

De belangrijkste problemen van de verouderde infrastructuur waren trage systemen, kostbaar beheer, verouderde software en aanzienlijke risico’s op dataverlies en storingen in het systeem. “We wilden deze punten oplossen en ondertussen de kosten gelijk houden of omlaag brengen”, vertelt Grootendorst.

De oplossing van CSN Groep was het verhuizen van de apparatuur naar het rekencentrum in Ede. Het traject begon met het ontwikkelen van een uitgebreid projectplan. CSN Groep speelde hierin een grote rol door een externe projectleider aan te stellen. Mensen uit de hele organisatie van IJsterk dachten in werkgroepen mee over wat er nodig was. “Dit zorgde voor een breed draagvlak”, concludeert Grootendorst. “We zijn vervolgens aan een heel goed gedocumenteerd en afgebakend project begonnen. Door die grondige voorbereiding zijn er geen onverwachte dingen gebeurd. Het projectplan wierp veel vruchten af. Er is eigenlijk niets wat ik nu anders zou doen, het liep gewoon heel goed.”

De nieuwe infrastructuur werd op 1 oktober 2012 in gebruik genomen. Half 2013 was het project helemaal afgerond. “Toen we live gingen waren de medewerkers enorm enthousiast en positief”, vertelt Grootendorst. “Dit is een hele grote stap vooruit en dat merkt iedereen. Als ik bijvoorbeeld moet overleggen met een manager bij de kinderopvang, op één van onze locaties, kan ik daar zo even inloggen. Binnen 30 seconden zit ik bij de juiste bestanden en kan ik ze direct printen. Medewerkers kunnen hun mails op elk werkstation bekijken. Dat levert winst op.”

Slimme technologie voor back-ups over lage bandbreedte

Het resultaat van de nieuwe infrastructuur is een veel beter werkend systeem. “De snelheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid zijn enorm toegenomen. Daar deden we het ook voor: we hebben het beoogde resultaat behaald. Ik kan niets bedenken wat ik achteraf anders had gedaan."

De datastructuur is opnieuw opgetuigd; veel gegevens zijn opgeruimd en er is een nieuwe bevoegdhedenstructuur ingesteld. Ook de software is nu centraal geparkeerd en meteen geüpdatet naar de nieuwste versie. IJsterk heeft het personeel getraind in de nieuwe Windows- en Office-pakketten, zodat ze die beter kunnen benutten.

De IT-afdeling, die verantwoordelijk is voor het eerste- en tweedelijns beheer, is van vier naar twee medewerkers gekrompen. Grootendorst: “We lopen niet meer tegen spannende problemen aan. In het verleden hadden we nog wel eens een storing. Dan moest je opzoeken waar het precies zat en wat de oorzaak was. Nu zijn de belangrijkste verbindingen redundant uitgevoerd, die worden probleemloos door de back-up overgenomen.”

In het hele proces heeft Grootendorst CSN Groep ervaren als een fijne en betrouwbare partner om mee samen te werken. “CSN Groep is een partij die met beide benen op de grond staat en goed heeft geluisterd naar onze wensen. Ze doen niet aan zweven en vertellen geen mooie verhalen. Ook prijzen ze geen producten aan waar ze zelf meer op verdienen. Ze stellen zich op een goede manier dienstbaar op en komen tegelijkertijd met goede argumenten als wij iets mis hebben. De mensen van CSN Groep zijn deskundig, ze weten waar ze het over hebben.”

Onze focus op uw IT, zodat u zich kunt focussen op uw bedrijf

Voor meer informatie bel ons op +31 88 999 0900 of email ons op info@csngroep.nl Maak een vrijblijvende afspraak

Laatste nieuws

Laatste blog

Academy

Onze partners