<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1286683174693802&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Referentie

GGz Centraal

GGz Centraal

In het statige hoofdgebouw van de ruim opgezette campus in Ermelo huist de ICT-afdeling van GGz Centraal. Die organisatie is een grote speler in de wereld van geestelijke gezondheidszorg. Naast dertig gebouwen op de campus in Ermelo, heeft GGz Centraal een tweede campus in Amersfoort en nog eens veertig andere locaties in Midden-Nederland. Voor een groeiend aantal facetten van de ICT is CSN Groep de geselecteerde partner.

Bijna 40.000 patiënten vinden jaarlijks de weg naar GGz Centraal, dat in 2011 ontstond door de fusie van Meerkanten en Symfora. Jack Buitenkant, stafmedewerker ICT, trad halverwege de jaren tachtig in dienst bij Meerkanten. “In die tijd was alleen het hoofdgebouw op de campus geautomatiseerd. Misschien twintig werkplekken.” Inmiddels is ICT onmisbaar geworden voor de zorg. Bert van der Ham, manager ICT services: “Allereerst moeten we ervoor zorgen dat de infrastructuur altijd functioneert. Maar onze ambitie gaat verder. We denken proactief na over hoe de organisatie beter en slimmer kan werken door middel van ICT.” Dat kan GGz Centraal niet alleen, vervolgt hij. “Daar hebben we goede, deskundige ondersteuning bij nodig.”

Deskundige mensen met heldere verhalen

CSN Groep kwam voor het eerst in beeld toen Meerkanten hardware voor een nieuw ZIS (zorginformatiesysteem) nodig had. Buitenkant: “Om eerlijk te zijn, had CSN Groep het beste rapport.” Voor dit project koos GGz Centraal toch voor haar vaste leverancier, maar later ontstond daar een aantal akkefietjes mee. “Toen HP ons belde met de vraag of we tevreden waren, stelde die een andere reseller voor. Dat was CSN Groep.” Het toeval wilde dat de accountmanager waar Buitenkant al jarenlang mee samenwerkte bij de eerdere leverancier, was gaan werken bij CSN Groep. “Na afloop van het concurrentiebeding kwamen we zo weer bij hem terug. Dat was heel vertrouwd. En hij heeft zich hard gemaakt voor CSN Groep.” CSN Groep is allereerst de blade servers voor GGz Centraal gaan leveren. Langzamerhand bracht de GGZ-organisatie steeds meer onder bij CSN Groep, zoals de storage voor het nieuwe ZIS. Buitenkant omschrijft het bedrijf als betrouwbaar en eerlijk, met goed en gecertificeerd personeel. “Ze hebben heel goede mensen. Hardware kan ik overal kopen, het gaat om de meerwaarde die een bedrijf biedt: de gecertificeerde personen die ze in dienst hebben. CSN Groep past goed bij ons. Het klikt gewoon. Ik kan buiten kantoortijden altijd bellen. De prijzen zijn helder: wat ze zeggen heeft een kop en staart, er komen later geen duizendjes meer bij. Dat vind ik heel belangrijk.”

Uitdagingen, prioriteiten en oplossingen

De fusie tussen Meerkanten en Symfora is ingrijpend geweest voor de ICT. “Wij zijn samen met de afdeling communicatie de eersten die ermee te maken kregen”, vertelt Buitenkant. “Voor sommige werknemers is er, op de naamsverandering na, weinig veranderd. Bij ons stond juist alles op z’n kop.” Het enige wat de twee organisaties op ICT-gebied gemeen hadden, was het salarispakket. Verder hadden ze voor alles andere software en andere hardware. “Je wilt natuurlijk in harmonie samengaan, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Daarom hebben we van de twee oplossingen in onze organisaties steeds de beste gekozen. Wij hadden bijvoorbeeld al thin clients; voor Symfora hebben we er toen 2.000 bijgekocht.” Op dit moment staat GGz Centraal voor een aantal uitdagingen. De nummer-1-prioriteit is een nieuw ZIS. Daarvoor moeten bovendien alle werknemers een cursus krijgen: het gaat dan om zo’n 3.700 fte’s. De ICT wil daarnaast beleid vormgeven voor het omgaan met devices (‘bring your own device’). Er zijn al wel 120 apparaten zoals iPads en iPhones uitgedeeld, maar zonder onderliggend beleid. En oplossingen in de cloud hebben ook de interesse. Buitenkant: “Omdat we werken met cliëntgegevens, moeten we nauwkeurig uitzoeken wat wèl en wat niet in de cloud kan. Daarbij zie ik een mooie rol weggelegd voor CSN Groep – die kan ons daar goed in adviseren.”

De meerwaarde van een leverancier met de juiste kennis

Met de producten van HP is Buitenkant nog altijd heel tevreden. “Ik ben daarin inmiddels gepokt en gemazeld. Ik doe soms ook zelf zaken met HP, maar ik blijf altijd een reseller nodig hebben voor de daadwerkelijke levering.” Buitenkant vindt het bovendien waardevol dat een leverancier weet wat er in de wereld gebeurt en hem kan adviseren. “Ik werk bij GGz Centraal en heb dus een beperkt blikveld. Van mijn leveranciers wil ik bijvoorbeeld weten of het verstandiger is een nieuwe machine te kopen of het onderhoud op een afgeschreven machine te verlengen. De mensen van CSN Groep volgen seminars, zien een hoop en komen bij veel klanten over de vloer. Zij weten of er binnenkort iets nieuws op de markt komt wat past bij onze organisatie. Dat is hun meerwaarde.”

Onze focus op uw IT, zodat u zich kunt focussen op uw bedrijf

Voor meer informatie bel ons op +31 88 999 0900 of email ons op info@csngroep.nl Maak een vrijblijvende afspraak

Laatste nieuws

Laatste blog

Academy

Onze partners