<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1286683174693802&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Referentie

Bieze Food Group

Bieze Food Group

CSN Groep B.V. heeft in 2013 het serverpark van Bieze Food Group volledig gevirtualiseerd. Het belangrijkste doel was het veiligstellen van de servers en data. Daarnaast moest het serverpark beheersbaar en schaalbaar worden. ICT Manager Ad van ’t Hof is enthousiast: “Het project is 100% volgens plan verlopen. CSN Groep heeft zich bewezen als een betrouwbare, degelijke partner.”

Salades in restaurants, toetjes in de supermarkt, kruiden en sauzen van de slager: veel koelverse producten die we dagelijks tegenkomen, komen uit de koker van Bieze Food Group. De groep bestaat uit negen werkmaatschappijen met elk hun eigen specialisme, zoals Dutch Spices, Epos en De Zuivelmaatschappij.

Van uitbesteden naar eigen beheer

Bieze Food Group heeft als holding een faciliterende rol. De werkmaatschappijen kunnen zich zo met hun primaire business bezighouden. ICT Manager Ad van ’t Hof legt uit: “Elk van de bedrijven maakt orders, moet factureren en heeft een draaiende ICT-omgeving nodig, of het nu een productie-, handels- of logistiek bedrijf is. Dat centraal regelen biedt veel synergievoordelen.”

Van ’t Hof is sinds eind 2005 manager voor de netwerkinfrastructuur. “Onze ambitie is een tevreden eindgebruiker. Ik vind het leuk om met nieuwe technieken te werken en uit te zoeken welke nieuwste snufjes we de medewerkers kunnen bieden.” Zijn afdeling faciliteert alle applicaties, zorgt dat de serversystemen draaien en dat alles technisch met elkaar werkt. Tot zes jaar terug besteedde Bieze Food Group de ICT uit, maar nu doet de holding alles zelf. Van ’t Hof: “De ICT wordt steeds kritieker. Het is belangrijk dat je daar grip op hebt en proactief kunt reageren. Zeker bij ons: voor de productie moet alles de klok rond draaien.”

Slimme technologie voor back-ups over lage bandbreedte

Bieze Food Group is via relaties bij CSN Groep B.V. terechtgekomen. Van ’t Hof: “Ik kende CRANEO Computerruimtes al van vóór hun samengaan met CSN Groep. Voor CêlaVíta heb ik door hen al eens een mooie serverruimte laten bouwen.”

Na de overname van CRANEO door CSN Groep B.V., werden de klantdatabases naast elkaar gelegd en kwam Van ’t Hof ook in contact met CSN Groep B.V. Het onderbrengen van het serverpark in een private cloud was de eerste serieuze opdracht bij Bieze Food Group. “Mijn indruk van CSN Groep was direct die van een heel degelijke organisatie”, zegt Van ’t Hof. “Ze begonnen al met een goede uitwerking van hoe we zo’n project moesten opstarten. De opdracht ging uiteindelijk naar CSN Groep vanwege hun degelijke concept, de goede organisatie en de keuze voor bewezen technologie. CSN Groep kiest 100% voor safe en dat is wat wij zochten. Bovendien is het een financieel gezond bedrijf.”

Van een ICT-partner verlangt Van ’t Hof de juiste kennis, know-how en toegevoegde waarde voor zijn afdeling. “Daar heeft CSN Groep absoluut de goede mensen voor in huis. Het project is zeer deskundig uitgevoerd. Deze samenwerking biedt perspectief voor de toekomst.”

Bieze Food Group neemt via CSN Groep diensten af op het gebied van VMware en EMC-storage. Van ’t Hof prijst vooral de back-upoplossingen – DataDomain – van de IT-partner. “Dat was doorslaggevend bij onze keuze voor CSN Groep, het is een onderscheidende oplossing. Onze volledige omgeving, zo’n 8 TB, pakt hij in als een kleine 1 TB met een retentie van 15 dagen. Dankzij die slimme technologie kunnen we onze back-up realiseren over een lage bandbreedte.”

Proactief beheer van het nieuwe serverpark

Naast de voordelen van schaalbaarheid en het veiligstellen van gegevens, kan de ICT-afdeling dankzij het nieuwe serverpark goed het overzicht bewaren. Van ’t Hof: “We doen nu aan proactief beheer. Problemen signaleren we nog voor de gebruikers het merken; op dat moment werken we al druk aan een oplossing. We hebben niet meer het gevoel dat het ons overkomt.”

De droom van Van ’t Hof is om de beheerslasten echt te minimaliseren. De tevredenheid van de eindgebruiker neemt hij heel serieus; het is zijn belangrijkste drijfveer. “Het is belangrijk om feeling te houden met de werkvloer en als ICT-afdeling niet op een eilandje te leven”, zegt hij. Die eindgebruikers zijn divers: van kantoor- en magazijnpersoneel tot mensen in de productieomgeving. Van ’t Hof: “Bieze Food Group is een uniek familiebedrijf en dat zie je overal in terug. Natuurlijk, er moet gepresteerd worden; maar er hangt niet continu een mes boven je hoofd. We werken hard, maar wisselen dat af met ontspannende zaken. De directie geeft ons veel ruimte en dat vertrouwen is heel prettig. Het ondernemerschap binnen het bedrijf wordt gestimuleerd. Dit leidt ertoe dat we een hecht team zijn, gedreven om het maximale te doen voor onze groep.”

Van ’t Hof prijst bovendien de aandacht voor innovatie binnen zijn bedrijf. “De directie houdt van innovatief bezig zijn en staat open voor vernieuwing. Dit geeft ons de mogelijkheid om mooie nieuwe dingen te ontwikkelen.”

Onze focus op uw IT, zodat u zich kunt focussen op uw bedrijf

Voor meer informatie bel ons op +31 88 999 0900 of email ons op info@csngroep.nl Maak een vrijblijvende afspraak

Laatste nieuws

Laatste blog

Academy

Onze partners