De online CAD werkplek

CAD Workspace

Met CAD Workspace heeft u altijd en overal toegang tot uw CAD applicatie. De CAD Workspace is ingericht om hi-end 3D CAD oplossingen te hosten, waarbij uw eigen IT omgeving gekoppeld kan worden en u de mogelijkheid heeft om MS Office, eigen software en Add-on’s te gebruiken. 3D CAD virtualisatie of server-based CAD wordt alleen succesvol als de performance van uw CAD applicatie optimaal is. Daarom wordt de grafische 3D rekenkracht vanuit de gevirtualiseerde omgeving ondersteund door GPU’s; u heeft dus geen dure werkstations meer nodig.

CAD Workspace

De voordelen van CAD Workspace

  • CAD Workspace is een online werkplek met schaalbare grafische rekenkracht op maat
  • CAD Workspace heeft een lagere TCO t.o.v. traditioneel
  • CAD Workspace maakt toegang vanaf elk device mogelijk
  • CAD Workspace beschermt intellectueel eigendom
  • CAD Workspace is via internet overal bereikbaar
  • CAD Workspace is schaalbaar in aantal werkplekken en rekenkracht
  • CAD Workspace is platform onafhankelijk
  • Met CAD Workspace bespaart u op IT beheer van (CAD) werkplekken
  • CAD Workspace maakt werken op externe locaties (thuiswerken) veilig

CAD Workspace Video

Hoe werkt CAD Workspace?

Servers met NVIDIA rekenpower

Het fundament. Dit zijn de servers oftewel de rekenkracht. Hiervoor maken wij gebruik van de grafische rekenpower van NVDIA GRID videokaarten, in combinatie met bijvoorbeeld de hardware van HPE of Dell.

Virtualisatie

Dit is de virtuele laag. Deze maakt het mogelijk om de server resources (Memory, CPU en GPU) te verdelen onder de VDI desktops. Hierdoor heeft iedere VDI zijn eigen rekenkracht.

Applicaties

De derde laag zijn uw CAD applicaties. Natuurlijk kunnen we ook andere bedrijfskritische applicaties op deze laag installeren zoals een CRM of ERP pakket. We kunnen de Workspace inrichten als een volledige online werkplek, inclusief Office.

Apparaten, Any Device

De vierde laag zijn de apparaten die u wilt gebruiken. CAD Workspace wordt ondersteund door de meeste apparaten zoals een iPad, laptop, thin client, Android tablet en de meeste smartphones. U kunt any time op any device beschikken over uw CAD applicatie.

Aanbieders

Er zijn veel aanbieders van CAD software in de markt. Elk pakket heeft zijn eigen specifieke voordelen. U heeft ongetwijfeld goed nagedacht welk software pakket voor uw business het beste geschikt is. Een CAD software pakket is immers een diepte-investering waar uw business van afhankelijk kan zijn. Maar u wilt er dan ook het maximale uithalen! Dan kan met CAD Workspace.

CAD software

Uw eigen licenties

Met CAD Workspace maakt u gewoon gebruik van uw eigen software licenties. Hierbij maakt het niet uit of het software van Autodesk, Siemens, PTC of Solidworks is. U bent zelf in control over de software licenties, terwijl wij u ondersteunen bij het VDI traject van uw 3D CAD omgeving.

Samenwerking software partners

Om u zo goed mogelijk te helpen bij uw vraagstukken omtrent 3D CAD applicatie licenties en virtualisatie, werken wij graag samen met de resellers van CAD software. U wilt immers het maximale halen uit uw licenties en virtualisatie van uw CAD software; want goed ingericht kunt u wellicht meer uit uw investering in CAD software halen.

Bring Your Own Device

Met en CAD Workspace profiteren bedrijven niet alleen van 3D CAD virtualisatie maar kunnen de medewerkers nu ook any device 3D software gebruiken. Een standaard online werkplek met 3D software naast de Microsoft Office en ERP is nu werkelijkheid. Met de virtualisatie techniek van CAD Workspace bent u verzekerd van de beste performance van uw CAD toepassing.

Meer weten over CAD Workspace?

Bel Michiel van Bergen op 088 999 09 12 of mail naar m.bergen@csngroep.nl