<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1286683174693802&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

CAD in the cloud

We zien nog steeds zware werkstations voor zware toepassingen (CAD, BIM, etc.); “Als ze toch eens wisten,”

CAD in the cloud

Met CAD in the Cloud leveren wij grafische 3D rekenkracht vanuit een gevirtualiseerde omgeving. Wilt u de beschikbaarheid verhogen van uw 3D CAD-applicaties? Virtualisatie (VDI) van uw 3D CAD software is de oplossing.

3D CAD virtualisatie of server-based CAD wordt alleen succesvol als de performance van uw CAD applicatie optimaal is. Wij bieden een software en hardware leverancier onafhankelijke oplossing met grafische rekenkracht!

On-premise

Beschikt u zelf over een IT-infrastructuur? Dan is het waarschijnlijk mogelijk om vanuit uw huidige IT-infrastructuur uw werknemers een gevirtualiseerde CAD werkplek te bieden. U kunt dit vergelijken met een online werkplek maar dan met veel grafische rekenkracht.

De voordelen van CAD in de cloud

 • Lagere TCO t.o.v. traditioneel
 • Toegang vanaf elk device
 • Bescherming intellectueel eigendom
 • Via internet overal bereikbaar
 • Schaalbaar in aantal werkplekken en rekenkracht
 • Platform onafhankelijk
 • Besparen op IT beheer van (CAD) werkplekken
 • Externe locaties (thuiswerken) veilig ontsluiten

Mark Karlas, Account- & ICT-manager bij EversPartners: “XenDesktop is werkelijk een heel mooie oplossing. Onze tekenaars en ontwerpers kunnen zo niet alleen overal werken, ze kunnen ook ‘s avonds vanuit huis met de CAD-software oefenen.”

Best practices

Vanaf de introductie in 2012 van onze CAD virtualisatie oplossing hebben wij al menig klant aangesloten op een gevirtualiseerde CAD omgeving. Een selectie:

CSN Groep - VDI specialist

CSN Groep ontzorgt al sinds 1991 klanten op ICT gebied. Wat betreft CAD virtualisatie ondersteunen wij u met hardware advies, kennis en ervaring met virtualiseren van CAD applicaties.

Indien gewenst ontwerpen en bouwen wij een CAD Cloud in ons eigen datacenter. Meer weten over CAD in the Cloud? Bekijk dan onze speciaal ingerichte website over dit onderwerp.

Hoe werkt CAD in the Cloud?

CAD in the Cloud is opgebouwd uit vier bouwstenen: servers, virtualisatie, applicatie en het device. Wij hebben als enige IT partner in Nederland de expertise en kennis van virtualisatie, 3D CAD, IT infrastructuur en datacenter in één organisatie.

 1. 1. Servers met NVIDIA- rekenpower: Het fundament. Dit zijn de servers oftewel de rekenkracht. Hiervoor maken wij gebruik van de grafische rekenpower van NVDIA Grid videokaarten, in combinatie met bijvoorbeeld de hardware van HPE of Dell.
 2. 2. Virtualisatie: Dit is de virtuele laag. Deze maakt het mogelijk dat de applicaties zoals Autodesk goed kunnen functioneren. Hiervoor maken we gebruik van de techniek van Citrix, zoals XenServer en XenApp of VMWare.
 3. 3. Applicaties: De derde laag zijn uw CAD applicaties. Eventueel kunnen we ook andere bedrijfskritische applicaties op deze laag installeren zoals een CRM of ERP pakket. We kunnen CAD in the Cloud inrichten als een volledige online werkplek, inclusief Office.
 4. 4. Apparaten - Any Device: De vierde laag zijn de apparaten die u wilt gebruiken. CAD in the Cloud wordt ondersteund door de meeste apparaten zoals een iPad, laptop, thin client, Android tablet en de meeste smartphones. U kunt any time op any device beschikken over uw CAD applicatie.

Partners CAD in de Cloud

Om CAD virtualisatie mogelijk te maken werken we samen met de volgende partners:

Stabiplan

Stabiplan is met meer dan 140 medewerkers bijna 25 jaar Leading in MEP design: sinds 1990 koploper in de ontwikkeling van ontwerpsoftware voor installatietechniek in Europa.

CSN Groep werkt samen met Stabiplan om de techniek achter CAD virtualisatie mogelijk te maken maken voor relaties van Stabiplan. Een goed voorbeeld hiervan is de case van Sweegers en de Bruijn samen met Solipsis en Stabiplan

De samenwerking met Stabiplan richt zich met name op het implementeren van 3D CAD en BIM VDi oplossingen bij klanten van Stabiplan zoals TBI, Sweegers en de Bruin en ULC.

Itannex

Itannex is dé multidisciplinaire adviseur op het gebied van oplossingen voor ontwerpen, beheren en delen van informatie. De medewerkers van Itannex ondersteunen de Nederlandse bouwkolom al bijna 20 jaar met 2D en 3D ontwerp oplossingen. Itannex is gespecialiseerd in het verbeteren van bedrijfsprocessen door het creëren van verbindingen tussen mensen, inzichten, capaciteiten en systemen.

Wij helpen u verder

Wilt u een keer één op één verder praten met specialist van CSN Groep over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van CAD in de Cloud? Neem dan contact op onze collega. We beschikken ook over een demo-omgeving. Vraag naar de mogelijkheden.

New Call-to-action

VDIFoto_links.png

Onze partners