Uw online CAD of BIM werkplek

Altijd en overal toegang tot uw CAD of BIM applicatie
Accountmanager.jpg

Altijd en overal toegang tot uw CAD of BIM applicatie, dat kan met werken vanuit de Cloud. Om met werken vanuit de Cloud succesvol te zijn is het van belang dat data en applicatie veilig bereikbaar,toegankelijk én onafhankelijk zijn van locatie en device. De oplossing? CAD in the Cloud. Onze omgeving is ingericht om hi-end 3D CAD oplossingen te hosten waarbij uw eigen IT omgeving gekoppeld kan worden en u de mogelijkheid heeft om MS office, eigen software en Add-on’s te gebruiken. We hebben al online CAD werkplekken live bij diverse opdrachtgevers.

Neem voor meer informatie contact met Michiel op.

Vanuit Nederlandse datacenters

Wij bieden vanuit Nederlandse datacenters een volledige CAD Online Werkplek. Wij verzekeren u van de benodigde capaciteit op het gebied van beveiligde netwerkverbindingen, servers, dataopslag en grafische (GPU) rekenkracht.

Uw voordelen:                                                            

 • Geen investering in infrastructuur & hardware
 • Virtuele werkplek
 • Diverse CAD/BIM applicaties ondersteund
 • Toegang vanaf elk platform
 • Veilige omgeving
 • Via internet overal bereikbaar
 • Alleen betalen voor het gebruik
 • Schaalbaar in rekenkracht en opslag
 • Geringe Time to Market
 • Betalen voor het gebruik conform de licentievoorwaarden van de software leveranciers
 • Bring your own license

Private Cloud

Beschikt u zelf over een datacenter? Dan is het mogelijk om in uw huidige IT-infrastructuur een private Cloud te hosten. Wij ondersteunen u met hardware advies, kennis en onze ervaring met virtualiseren van CAD & BIM. Indien gewenst ontwerpen en bouwen wij uw private CADCloud / BIMCloud in ons eigen datacenter.

Onze service:

 • Hardware advies
 • Software advies
 • HPE partner
 • Dell partner
 • Vmware partner
 • Citrix partner
 • Op uw eigen IT infrastructuur

CAD in the cloud

Met CAD in the Cloud leveren wij grafische 3D rekenkracht vanuit een gevirtualiseerde omgeving. Wilt u de beschikbaarheid verhogen van uw 3D CAD-applicaties? Virtualisatie (VDI) van uw 3D CAD software is de oplossing.

3D CAD virtualisatie of server-based CAD wordt alleen succesvol als de performance van uw CAD applicatie optimaal is. Wij bieden een software en hardware leverancier onafhankelijke oplossing met grafische rekenkracht!

CAD in the Cloud demo video

De voordelen van CAD in de cloud

Beschikt u zelf over een IT-infrastructuur? Dan is het waarschijnlijk mogelijk om vanuit uw huidige IT-infrastructuur uw werknemers een gevirtualiseerde CAD werkplek te bieden. U kunt dit vergelijken met een online werkplek maar dan met veel grafische rekenkracht.

 • Lagere TCO t.o.v. traditioneel
 • Toegang vanaf elk device
 • Bescherming intellectueel eigendom
 • Via internet overal bereikbaar
 • Schaalbaar in aantal werkplekken en rekenkracht
 • Platform onafhankelijk
 • Besparen op IT beheer van (CAD) werkplekken
 • Externe locaties (thuiswerken) veilig ontsluiten

Hoe werkt CAD in the Cloud?

 • Servers met NVIDIA- rekenpower: Het fundament. Dit zijn de servers oftewel de rekenkracht. Hiervoor maken wij gebruik van de grafische rekenpower van NVDIA Grid videokaarten, in combinatie met bijvoorbeeld de hardware van HPE of Dell.
 • Virtualisatie: Dit is de virtuele laag. Deze maakt het mogelijk dat de applicaties zoals Autodesk goed kunnen functioneren. Hiervoor maken we gebruik van de techniek van Citrix, zoals XenServer en XenApp of VMWare.
 • Applicaties: De derde laag zijn uw CAD applicaties. Eventueel kunnen we ook andere bedrijfskritische applicaties op deze laag installeren zoals een CRM of ERP pakket. We kunnen CAD in the Cloud inrichten als een volledige online werkplek, inclusief Office.
 • Apparaten - Any Device: De vierde laag zijn de apparaten die u wilt gebruiken. CAD in the Cloud wordt ondersteund door de meeste apparaten zoals een iPad, laptop, thin client, Android tablet en de meeste smartphones. U kunt any time op any device beschikken over uw CAD applicatie.

BIM in the Cloud

De kracht van BIM is het veilig delen van data tussen uw stakeholders. Om met BIM succesvol te zijn is het van belang dat de data veilig bereikbaar, toegankelijk én onafhankelijk zijn van locatie en device. De oplossing? BIM in the Cloud.

BIM in the Cloud demo video

Private BIM Cloud

Beschikt u zelf over een datacenter? Dan is het mogelijk om in uw huidige IT-infrastructuur een private BIM Cloud te hosten. Wij ondersteunen u met hardware advies, kennis en ervaring met virtualiseren van BIM. Indien gewenst ontwerpen en bouwen wij een private BIM Cloud in ons eigen datacenter.

Onze service:

 • Hardware advies
 • Software advies
 • HP partner
 • Citrix partner
 • Private BIM Cloud op uw eigen IT infrastructuur

CAD en BIM Software

Er zijn veel aanbieders van CAD software in de markt. Elk pakket heeft zijn eigen specifieke voordelen. U heeft ongetwijfeld goed nagedacht welk software pakket voor uw business het beste geschikt is. Een CAD software pakket is immers een diepte-investering waar uw business van afhankelijk kan zijn. Maar u wilt er dan ook het maximale uithalen! Dan kan met CAD in the Cloud.

Uw eigen licenties

Met CAD in the Cloud maakt u gewoon gebruik van uw eigen software licenties. Hierbij maakt het niet uit of het software van Autodesk, Siemens, PTC of Solidworks is. U bent zelf in control over de software licenties terwijl wij u ondersteunen bij het VDI traject van uw 3D CAD of BIM omgeving.

Samenwerking software partners

Om u zo goed mogelijk te helpen bij uw vraagstukken omtrent 3D CAD licenties en virtualisatie werken wij graag samen met de resellers van CAD en BIM software. U wilt immers het maximale halen uit uw licenties en virtualisatie van uw CAD software. Want goed ingericht kunt u wellicht gaan besparen op uw licenties.

Bring Your Own Device

Met CAD in the Cloud profiteren bedrijven niet alleen van 3D CAD virtualisatie maar kunnen de medewerkers nu ook any device 3D software gebruiken. Een standaard online werkplek met 3D software naast de Microsoft Office en ERP is nu werkelijkheid. Met de virtualisatie techniek van CAD in the Cloud bent u verzekerd van de beste performance van uw CAD toepassing.

Nvidia Software

Nvidia levert software voor de verschillende behoeftes binnen de VDi omgeving. Deze software kan aangeschaft worden met support of in abonnement per jaar worden afgesloten. Door het toepassen van software kan Nvidia de compatibiliteit met de grafische drivers voor bijvoorbeeld Autodesk garanderen en de performance van VDI omgevingen verbeteren door bijvoorbeeld NVENC toe te passen.

De 3 variaties in Nvidia Software:

NVIDIA vGPU Oplossingen

CAD & BIM Hardware

De GRID-technologie van NVIDIA laat bedrijven profiteren van desktopvirtualisatie – de flexibiliteit, beheersbaarheid en veiligheid – zonder iets af te doen aan de volledige pc-ervaring voor eindgebruikers en zonder te beknibbelen op grafische prestaties. Door snelle 3D-capaciteit vanuit een server in het datacenter naar een virtuele desktop te brengen, bezorgt NVIDIA virtualisatie één van de belangrijkste missende componenten van een VDI-omgeving. Deze technologie is een van de drivers achter onze 3D CAD virtualisatie oplossing: CAD in the Cloud.

NVIDIA VDI vGPU Grid

Schaalbare virtuele werkstations

NVIDIA biedt grafische kaarten voor Enterprise Server toepassingen aan onder de merknaam GRID, waarmee het bedrijf GPU’s en biedt hiermee een belangrijk component voor een geslaagde VDI infrastructuur. 

NVIDIA levert zijn GRID serverkaarten in vijf modellen: 

NVIDIA P40

De P40 is de nieuwste generatie server GPU’s, uitgerust met 1 Pascal GPU en 24GB aan GDDR5-geheugen om tot maximaal 24 VM’s aan te sturen. Met 3 kaarten in een rack server, ondersteunt de P40 tot 72 gebruikers per server. De P40 wordt door Nvidia aangeraden om in te zetten voor NVIDIA Quadro Virtual Data Center Workstation Software (Quadro vDWS) toepassingen.

NVIDIA M10

De NVIDIA GRID M10 heeft vier Maxwell 4 x mid level Maxwell GPU’s met 32GB aan GDDR5-geheugen, waarmee tot 64 virtuele machines tegelijkertijd aangestuurd kunnen worden. Met twee kaarten in een machine, ondersteunt de M10 tot 128 gebruikers per server. De M10 is ontworpen om zoveel mogelijk users te bedienen.

NVIDIA M60

De M60 daarentegen, komt met twee high-end Maxwell GPU’s en 16GB aan GDDR5-geheugen om tot maximaal 32 VM’s aan te sturen. Met twee kaarten in een rack server, ondersteunt de M60 tot 64 gebruikers per server. De M60 biedt de aangesloten gebruikers maximale grafische prestaties. Deze nieuwe generatie chips is in staat om met grotere framebuffers te werken.

NVIDIA M6

De M6 heeft één high-end Maxwell GPU met 8GB aan GDDR5-geheugen en is bedoeld voor blade servers

NVIDIA P6

De P6 heeft één high-end Pascal GPU met 16GB aan GDDR5-geheugen en is bedoeld voor blade servers

Alle ondersteunde Hardware:

NVIDIA GPU overzicht

Meer weten over CAD of BIM in the Cloud?

Bel Michiel van Bergen op 088 999 09 12 of mail naar m.bergen@csngroep.nl