De online BIM werkplek

Integraal Samenwerken

BIM Workspace Verlaagt (faal)kosten

Op- en
afschalen

De mogelijkheid om verschillende typen (grafische)werkplekken per maand te (de)activeren

Pay by
Use

Alleen betalen voor gebruik en de mogelijkheid om kosten door te belasten naar onderaannemers

Data & apps centraal

Minder BIM extracten en bescherming van intellectueel eigendom

Beschikbaarheid op alle devices

Met ieder device, overal en altijd toegang tot (BIM) data en (BIM) applicaties

BIM Workspace

BIM is integraal samenwerken met ketenpartners in de bouw. BIM Workspace is een vendor onafhankelijk IT platform dat het BIM proces optimaal ondersteunt. BIM Workspace biedt een veilige omgeving waar alle stakeholders toegang hebben tot de juiste projectdata en applicaties. Dit maakt BIM efficiënter en succesvoller. De faalkosten zullen dalen, doordat er een centrale plek is waar de data staat. Daarnaast is de BIM Workspace altijd bereikbaar, onafhankelijk van locatie en device.

BIM Workspace

De voordelen van BIM Workspace

 • BIM Workspace maakt integraal samenwerken met BIM echt mogelijk 
 • Met BIM Workspace gaan de faalkosten omlaag
 • BIM Workspace is een centrale omgeving voor BIM applicaties en data
 • BIM Workspace is een online werkplek met schaalbare grafische rekenkracht op maat
 • BIM Workspace heeft een lagere TCO t.o.v. traditioneel
 • BIM Workspace maakt toegang vanaf elk device mogelijk
 • BIM Workspace beschermt intellectueel eigendom
 • BIM Workspace is via internet overal bereikbaar
 • BIM Workspace is schaalbaar in aantal werkplekken en rekenkracht
 • BIM Workspace is platform onafhankelijk
 • Met BIM Workspace bespaart u op IT beheer van (CAD) werkplekken
 • BIM Workspace maakt werken op externe locaties (thuiswerken) veilig

BIM Workspace Video

Hoe werken BIM Workspace?

Servers met NVIDIA rekenpower

Het fundament. Dit zijn de servers oftewel de rekenkracht. Hiervoor maken wij gebruik van de grafische rekenpower van NVDIA GRID videokaarten, in combinatie met bijvoorbeeld de hardware van HPE of Dell.

Virtualisatie

Dit is de virtuele laag. Deze maakt het mogelijk om de server resources (Memory, CPU en GPU) te verdelen onder de VDI desktops. Hierdoor heeft iedere VDI zijn eigen rekenkracht.

Applicaties

De derde laag zijn uw BIM applicaties. Natuurlijk kunnen we ook andere bedrijfskritische applicaties op deze laag installeren zoals een CRM of ERP pakket. We kunnen de Workspace inrichten als een volledige online werkplek, inclusief Office.

Apparaten, Any Device

De vierde laag zijn de apparaten die u wilt gebruiken. BIM Workspace wordt ondersteund door de meeste apparaten zoals een iPad, laptop, thin client, Android tablet en de meeste smartphones. U kunt any time op any device beschikken over uw BIM applicatie.

Aanbieders

Er zijn veel aanbieders van BIM software in de markt. Elk pakket heeft zijn eigen specifieke voordelen. U heeft ongetwijfeld goed nagedacht welk software pakket voor uw business het beste geschikt is. Een BIM software pakket is immers een diepte-investering waar uw business van afhankelijk kan zijn. Maar u wilt er dan ook het maximale uithalen! Dan kan met BIM Workspace.

BIM software

Uw eigen licenties

Met BIM Workspace maakt u gewoon gebruik van uw eigen software licenties. Hierbij maakt het niet uit of het software van Autodesk, Siemens, PTC of Solidworks is. U bent zelf in control over de software licenties, terwijl wij u ondersteunen bij het VDI traject van uw BIM omgeving.

Samenwerking software partners

Om u zo goed mogelijk te helpen bij uw vraagstukken omtrent BIM applicatie licenties en virtualisatie, werken wij graag samen met de resellers van BIM software. U wilt immers het maximale halen uit uw licenties en virtualisatie van uw BIM software; want goed ingericht kunt u wellicht meer uit uw investering in BIM software halen.

Bring Your Own Device

Met een BIM Workspace profiteren bedrijven niet alleen van 3D virtualisatie maar kunnen de medewerkers nu ook any device 3D software gebruiken. Een standaard online werkplek met 3D software naast de Microsoft Office en ERP is nu werkelijkheid. Met de virtualisatie techniek van BIM Workspace bent u verzekerd van de beste performance van uw 3D toepassingen.

Een Workspace geschikt voor uw organisatie?

Bel Michiel van Bergen op 088 999 09 12 of mail naar m.bergen@csngroep.nl