Certified Information Systems Security Professional

Afgelopen weekend heeft Cees Doets, Manager Specials Projects, zijn certificering CISSP behaald. Na drie maanden studeren, drie boeken, 3500 pagina’s en een examen van drie uur mag hij zich officieel Certified Information System Security Professional noemen.

CISSP 

De meest gewaardeerde cybersecurity-certificering ter wereld. De CISSP erkent leiders op het gebied van informatiebeveiliging die de cybersecuritystrategie en de praktische implementatie ervan begrijpen. Het laat zien dat je de kennis en ervaring hebt om de algemene beveiligingshouding van een organisatie te ontwerpen, te ontwikkelen en te beheren.

Cees heeft vanuit zijn functie te maken met de ISO27001. Dit is de ISO norm die gaat over Informatiebeveiliging. Daarnaast is Security een focusgebied van CSN Groep. Voor hem alle reden om zijn kennis naar een hoger niveau te brengen.

 " Ik wil als Business Security Consultant kunnen praten met zowel de Business als de Security Technicie "

Als CISSP is Cees in staat risico’s, maatregelen en kosten in kaart én balans te brengen. Hieronder vallen de competenties: risico management, informatie beveiliging, beveiliging van eigendommen, opzetten van een security architectuur, netwerkbeveiliging, toegangsbeveiliging, authorisatie management, beoordelen en testen van beveiliging, operatie en ontwikkelen van veilige software.

Cees CISSP