CSN Academy – VDI Workspace 2018, de voordelen van Desktop Virtualisatie

Op 10 april organiseert CSN Groep samen met Hewlett Packard Enterprise:

Inspirerende sessies door en voor IT Beslissers, IT management en Gebruikers

CSN Academy VDI 12-04 3.jpg

CSN VDI Workspace faciliteert het (samen)werken met grafische applicaties en bestanden vanuit een centrale omgeving op ieder device (pc, tablet en zelfs telefoon). Veilig, beheer(s)baar en altijd de beschikking over de meest recente versies van bestanden. Dit kan als dienst worden afgenomen (pay-by-use) of vanuit een eigen IT omgeving worden gefaciliteerd. Helemaal up-to-date in één middag? Ja, dat kan. Onze klanten vertellen u wat hun overwegingen waren om gebruik te maken van CSN VDI Workspace. Geen ingewikkelde verhalen vanuit de techniek, die regelen wij gewoon voor u. Wie komen er aan het woord? Beslissers, IT management en gebruikers van onze klanten vertellen u over hun motivatie om te starten met VDI Workspace en de winst en voordelen die zij behalen.

Beslissers

Wilt u:

 • integrale samenwerking met (BIM & PLM) ketenpartners faciliteren?
 • uw Intellectueel Eigendom maximaal beschermen?
 • kostenefficiëntere IT en lagere beheerkosten?
 • snel ontwerpteams kunnen opzetten?
 • uw capaciteit eenvoudig kunnen op- en afschalen?
 • minder faalkosten doordat uw medewerkers altijd en overal op een veilige manier toegang tot de laatste versie van tekenmodellen hebben?
 • compliant zijn aan PAS1192 en ISO 19650 of ITAR export control?
 • digitaal samenwerken in de Smart Industry?

IT management

Wilt u:
 • applicaties en data centraal kunnen beheren?
 • snel herstel van data en applicaties kunnen faciliteren?
 • Veilig toegang tot mobiele apparaten kunnen garanderen?
 • Verschillende versies van applicaties kunnen beheren en aanbieden aan gebruikers, afhankelijk van het project waaraan wordt gewerkt?

Applicatie beheerder en eindgebruiker

Wilt u:
 • Altijd kunnen beschikken over de juiste versie van de software voor het project waaraan wordt gewerkt?
 • Overal werken op een ‘eigen’ (3D) werkstation?
 • werken op ‘elk’ platform zoals Windows, Apple, Android?

Schrijf dan nu alvast in voor het VDI event op dinsdag 10 april van 12:00 - 16:00 uur.

INSCHRIJVEN

De sessies

Beslissers sessie: Jeroen Mackaij, BIM Manager bij Strukton Worksphere

Als installatieadviseur is Jeroen tijdens het ontwerp van het nieuwe Erasmus Medisch Centrum in 2006 in aanraking gekomen met de traditionele bouwketen. Jeroen heeft de inefficiëncy daarvan maximaal ervaren. Als BIM Manager bij Royal HaskoningDHV en nu bij Strukton Worksphere probeert hij de faalkosten te voorkomen en efficiënt werken met de BIM werkmethodiek door deze verder vorm te geven en te implementeren in de bouwketen. Jeroen zal vanuit het perspectief van het BIM proces de voordelen van het werken met een omgeving, waar data en applicaties centraal worden aangeboden belichten. Hierbij zullen de business drivers  Intellectueel Eigendom, minder faalkosten en zaken als compliancy aan PAS1192 en de toekomstige ISO 19650 aan de orde komen.

IT management sessie: Gert Ceelen, IT Manager bij Linthost Techniek

Gert zal vanuit het IT beheer perspectief de voordelen van VDI belichten. Linthorst heeft momenteel 70 VDI werkplekken gebaseerd op een VMware Horizon omgeving. Gert zal ingaan op wat er  komt kijken bij de overgang van een traditionele IT omgeving met werkstations naar een VDI omgeving. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer, het deployen van Applicaties, beheer van het Golden Image en de do’s en don’t bij het beheer van een VMware Horizon omgeving.

Applicatie beheerder en eindgebruiker sessie: Mart Morsinkhof – BIM Manager bij Linthorst Techniek

Mart heeft een achtergrond in dienstverlening van Autodesk en BIM oplossingen en heeft hierdoor een brede blik op de BIM processen en hoe deze het best toegepast worden binnen bedrijven zoals Linthost Techniek. Mart gaat vanuit het perspectief van de Engineer toelichten welke voordelen hij ervaart met het werken op de VDI desktop. Hierbij komen zaken aan de orde als versiebeheer van de software en integraties met andere applicaties. Bovendien is de toegang tot de juiste versie van de data cruciaal, wat de kans op foutief geproduceerde producten beperkt. Ook wordt het voordeel van het werken met BIM applicaties vanaf ieder device op elke locatie toegelicht met voorbeelden en alternatieven.

Afsluitende sessie: Smart Industry. Het digitaliseren van processen binnen de Maakindustrie.

Het Red Bull Racing team van Max Verstappen kan niet winnen zonder een digitale backbone! Sven geeft een inkijk in de hectiek van de Formule 1, waarin de nieuwste technologische ontwikkelingen en wijzigingen in regelementen vertaald worden naar een Formule 1 kunstwerk! Het team van meer dan 700 engineers voeren wel 1000 changes per week door met maar één doel: sneller worden! Hierbij is de beschikbaarheid van de ontwerptools en data-management oplossingen (PLM) onmisbaar. Deze tools moeten veilig over de hele wereld beschikbaar zijn!

Adresgegevens

Hewlett Packard Enterprise
Startbaan 16
1187 XR Amstelveen
The Netherlands