Bescherming tegen Identiteitsfraude

In de zomervakantie werd ik door onze collega Henk-Jan geattendeerd op een boek genaamd: ‘Komt een vrouw bij de hacker’. Na het lezen van dit boek ben ik heel anders tegen beveiliging aan gaan kijken en is het blijven plakken in mijn hoofd. Recentelijk werd ik tijdens een uitzending van brandpunt nogmaals op de urgentie van adequate beveiliging gewezen.

 In deze aflevering komt vanaf 6:30 tot 18:50 dezelfde dame aan het woord die ook het boek heeft geschreven. Verder komt er een slachtoffer aan het woord van identiteitsfraude en verteld over de gevolgen daarvan.In het item worden de gevolgen besproken van “het laten slingeren” van een kopie van je paspoort/ID/rijbewijs. 

Dit alles heeft mij aan het denken gezet en ben ik steekproefsgewijs eens bij relaties, vrienden en collega's gaan kijken wie er allemaal een kopie van zijn identiteitsbewijs op zijn laptop/computer/mobiel heeft staan. Dit zijn er teveel. Iedereen die de uitzending heeft gezien zal beamen dat dit veiliger kan en missschien wel veiliger moet.

App voor veilige kopie indentiteitsbewijs

Via een APP: KopieID (Appstore, Playstore, Microsoft) kun je op een simpele manier een foto maken van je ID bewijs en daarop een maskering aanbrengen op je BSN nummer en kun je een watermerk toevoegen zodat je je ID bewijs kunt beschermen tegen frauduleuze handelingen. Het is een simpele handeling die zo is uitgevoerd.

Leestip: Komt een vrouw bij de h@cker

Heb je niets te verbergen? Valt bij jou niets te halen? Dat dachten de slachtoffers ook. In Komt een vrouw bij
de hacker bewijst Maria Genova dat het weinig moeite kost om alles over jou te weten te komen en je gegevens te misbruiken. Maria Genova liet haar eigen computer hacken, met onthutsend resultaat.

Komt een vrouw bij de hacker is een schokkend en soms ook hilarisch verhaal over slimme internetcriminelen en mensen die alles via social media delen. Na het lezen van dit boek kijk je met heel andere ogen naar je computer, tablet of smartphone. Met de tips kun je identiteitsfraude voorkomen.

Boektrailer "Komt een vrouw bij de h@cker"

 

Lees hier meer over het boek "Komt een vrouw bij de h@cker"

Meer informatie

Neem voor meer informatie over security contact op met mij via m.herder@csngroep.nl of 088 - 999 99 09.