Bedrijf mist vaak overzicht van softwarekosten

Mid section of man calculating bills on mobile phone.jpegUit recent onderzoek onder 500 IT-beslissers blijkt dat de meeste Nederlandse bedrijven geen goed beeld hebben over het gebruik en de kosten van software binnen de organisatie. Bij slechts een derde van de bedrijven met meer dan 250 medewerkers is bekend hoeveel er jaarlijks aan software wordt uitgegeven.

Ook blijft er software ongebruikt op de plank liggen of zijn er juist meer gebruikers dan in licenties is vastgelegd. Hiermee lopen bedrijven kans op forse budgetverspilling en/of naheffingen. 

Bron: Computable

Goed licentiebeheer is een oplossing voor deze problemen. Wilt u het software-gebruik binnen uw organisatie in kaart brengen en zo het risico op budgetverspilling en naheffingen minimaliseren? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

P.S. Op CSN Academy 2017 presenteren wij onze nieuwe dienst CSN Software Service. De CSN Software Service ontzorgt licentiebeheer volledig. Meer weten? Bekijk deze en andere sessies hier en meld u aan voor CSN Academy.