BIM Workspace & ISO 19650: eenvoudig en compliant samenwerken

Ontstaat er in jouw organisatie of bedrijf wel eens verwarring tussen verschillende versies van bouwtekeningen? Of heb je het gevoel dat je intellectuele eigendom niet optimaal is beschermd omdat data rondgestuurd wordt? Toch hoeft veilig werken met BIM, en tegelijk volledig compliant blijven aan de nieuwste normen zoals ISO 19650, niet moeilijk ...
Lees meer

SD WAN transformeert de netwerk-infrastructuur

In dit blog is te lezen hoe we binnen CSN Groep de traditionele netwerk-infrastructuur hebben getransformeerd. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van de beheerlast èn een besparing van €24.000 op jaarbasis.
Lees meer

SD WAN als fundament voor communicatie

Mei 2020 | Ivo van Ketten | Security Consultant |  Door de verSaaSing van applicaties ontstaan er nieuwe vraagstukken omtrent de connectiviteit. De huidige netwerk architecturen sluiten slecht aan op de moderne vraagstukken. De beveiliging van huidige verbindingen zorgt voor (performence) issues doordat verkeer getrechterd moet worden. Doordat ...
Lees meer

De moderne werkplek

Volgens onderzoek van Vanson Bourne,  zullen in 2020 voor elke tien werknemers nog maar zes bureaus beschikbaar zijn. Mobiel werken zorgt de komende jaren in Nederland voor een reductie van 27 procent van het aantal werkplekken op kantoren. De uitdaging voor de IT-afdeling is groot, maar desktopvirtualisatie biedt een uitweg.
Lees meer

Desktop Virtualisatie

De traditionele werkplek bestaat niet meer – mensen werken niet alleen op kantoor, maar willen op elke locatie en op elk moment van de dag toegang hebben tot documenten en applicaties. Dankzij Desktop Virtualisatie blijft de omgeving beheersbaar en veilig.
Lees meer

Managed Workspace

Hoe kunnen IT-beheerders efficiënt alle werkplekken van medewerkers beheren, terwijl die professionals niet gehinderd worden als ze tijd- en plaats-onafhankelijk werken? Dat kan met een Managed Workspace.
Lees meer

Migratie naar Workspace

Medewerkers willen zowel op kantoor als daarbuiten op elk device kunnen inloggen. Een single sign on – of de applicaties nu centraal staan of niet. Met een managed workspace kan dat. Hoe realiseer je de implementatie van deze virtuele desktops?
Lees meer

Outsourcen vs zelf beheren van een Workspace

Hoe kunnen IT-beheerders efficiënt alle werkplekken van medewerkers beheren, terwijl die professionals niet gehinderd worden als ze tijd- en plaats-onafhankelijk werken?  Dat kan met de Managed Workspace. Organisaties kunnen de workspace zelf beheren, of uitbesteden.
Lees meer

Secure SD-WAN, security vanuit en voor de Cloud

SD-WAN verovert de netwerkwereld. In het blog 'SD-WAN: disruptieve techniek voor internationale netwerken' schetste ik de kracht en schaalbaarheid van SD-WAN. Vooral als het wordt ingezet in uitgebreide, internationale netwerken. In dit blog ga ik in op de security-aspecten van SD-WAN. 
Lees meer

SD-WAN: disruptieve techniek voor internationale netwerken

Onderzoeksbureau Gartner voorspelde vorige jaar dat SD-WAN ‘mainstream’ zou worden als ‘een van de weinige ICT-innovaties die dat wat ze beloven ook daadwerkelijk waarmaken’.  Hoewel SD-WAN pas vier jaar op de markt is, gaat de groei onverminderd hard verder. In dit blog belicht ik de kracht van SD-WAN.
Lees meer