CSN Academy

SD WAN transformeert de netwerk-infrastructuur

In dit blog is te lezen hoe we binnen CSN Groep de traditionele netwerk-infrastructuur hebben getransformeerd. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van de beheerlast èn een besparing van €24.000 op jaarbasis.
Lees meer

[Webinar] BIM & CAD Workspace | NVIDIA Innovation Days

Tijdens de NVIDIA Enterprise Innovation Days geeft Michiel van Bergen een webinar over alle ins en outs van cloud werkplekken voor de maak- en bouwindustrie.
Lees meer

SD WAN als fundament voor communicatie

Mei 2020 | Ivo van Ketten | Security Consultant |  Door de verSaaSing van applicaties ontstaan er nieuwe vraagstukken omtrent de connectiviteit. De huidige netwerk architecturen sluiten slecht aan op de moderne vraagstukken. De beveiliging van huidige verbindingen zorgt voor (performence) issues doordat verkeer getrechterd moet worden. Doordat ...
Lees meer

Nooit meer tape back-ups vervangen!

Dagelijks wisselen van tapes, defecte tape-units vervangen en back-up software updaten is verleden tijd. Het veiligstellen van kostbare data kan slimmer, eenvoudiger en veiliger.
Lees meer

Thuiswerk Security Tips

Er wordt massaal thuis gewerkt. Hierdoor lopen organisaties een verhoogd risico op malware, ransomware en dataverlies. Onze Security Consultant, Ivo van Ketten, geeft in deze videoreeks een aantal korte en praktische tips voor organisaties die met thuiswerken te maken hebben en de security willen verbeteren.
Lees meer

Thuiswerken prima! Maar wie regelt de back-up?

Nu veel mensen vanuit huis (samen)werken met de applicaties van Office 365, is het belangrijk om te weten dat er geen automatisch back-up wordt gemaakt van de Office 365 data. De risico’s hiervan behoeven geen verdere uitleg.
Lees meer

IAAS als alternatief voor Microsoft Azure met capaciteitsproblemen

In deze bijzondere tijd worden we gedwongen om ons aan te passen aan de omstandigheden. We zien dat bedrijven, waar het mogelijk is de werknemers thuis te laten werken, zich massaal hebben gestort op de implementatie van thuiswerkoplossingen. Doordat er nu wereldwijd en massaal thuis gewerkt wordt, ervaren Microsoft Azure gebruikers ...
Lees meer

Thuiswerken op een privé-computer. Hoe zit het met de beveiliging?

Veel organisaties hebben inmiddels ingeregeld dat hun medewerkers vanuit huis werken. Omdat niet iedere medewerker thuis de beschikking heeft over een door de organisatie beheerde pc of laptop, wordt ook veel vanaf thuiscomputers gewerkt.
Lees meer

Thuis samenwerken tijdens de Corona crisis met (gratis) Microsoft Teams

Door de Corona crisis zijn veel organisaties genoodzaakt hun medewerkers vanuit huis te laten werken. Microsoft Teams biedt de mogelijkheid om te chatten, schermen te delen, (video)meetings te houden en samen aan documenten te werken. De licenties zijn bij veel organisaties reeds in bezit omdat ze zijn inbegrepen in Office365 en Microsoft365 ...
Lees meer

Tijdelijke thuiswerkoplossing i.v.m. Covid-19

Het grootste wereldwijde work-at-home experiment in de geschiedenis. Zoals Bloomberg in dit artikel benadrukt, staan we waarschijnlijk op het punt om het grootste wereldwijde work-at-home experiment in de geschiedenis te beginnen. Mocht het zover komen dan heeft dit direct gevolgen voor uw bedrijfscontinuïteit en heeft u een strategie nodig voor ...
Lees meer

[Webinar] digitale transformatie en Microsoft 365

In de IT van organisaties vindt momenteel een grote transformatie plaats. Steeds meer applicaties worden als SaaS aangeboden en bedrijven moeten hierdoor digitaal transformeren. Ook Microsoft anticipeert op deze transformatie. Microsoft 365 ondersteunt bedrijven die willen starten met de digitale transformatie. In dit webinar zullen Manuel ...
Lees meer

BIM IT event met Strukton Worksphere en Linthorst Techniek

Een interactieve middag voor en door collega's actief in het BIM proces. Wanneer: 26 november 2019 Waar: Bit-MeetMe, Ede
Lees meer

[Webinar] Flexibel Microsoft Licentiebeheer

Uw Microsoft licenties, flexibel en altijd op maat! Gaat u de uitdaging met Salih aan?
Lees meer

[Webinar] Endpoint Protectie met SentinelOne

Bert Zefat, Technisch Consultant van CSN Groep laat zien hoe endpoint beveiliging in de praktijk werkt. Middels een demo zal hij uitgeleggen hoe SentinelOne uw organisatie beschermt tegen (geavanceerde) aanvallen.
Lees meer

Bouw legt zich neer bij torenhoge faalkosten

Volgens een nieuwsbericht van Cobouw is het onbegrijpelijk dat de bouw zich neerlegt bij de hoge faalkosten. Dit nieuwsartikel is gebaseerd op onderzoek van de ABN Amro. Er wordt gesproken over een miljardenverspilling (faalkosten van minimaal 5%).
Lees meer

[Webinar] Beveiligingsbewustzijn met KnowBe4

Hans Willemsen, legt uit hoe u uw organisatie beter kunt beveiligen door uw gebruikers te trainen. Hij zal een demonstratie van het platform geven en Best Practices met u delen die u kunt gebruiken om de beste resultaten te behalen.
Lees meer

[Nieuwe dienst] De CSN Security QuickScan

De CSN Security Quickscan is een audit van de informatiebeveiliging door een Certified Information Systems Security Professional (CISSP). Deze scan vormt de basis voor het formaliseren van het securitybeleid.
Lees meer

[Webinar] WiFi & beyond

In het webinar Wifi & Beyond neemt Robert van Kasteren u mee in de wereld van WiFi. Het webinar zit vol met relevante informatie, tips en een heldere visie op de toekomst.
Lees meer

De moderne werkplek

Volgens onderzoek van Vanson Bourne,  zullen in 2020 voor elke tien werknemers nog maar zes bureaus beschikbaar zijn. Mobiel werken zorgt de komende jaren in Nederland voor een reductie van 27 procent van het aantal werkplekken op kantoren. De uitdaging voor de IT-afdeling is groot, maar desktopvirtualisatie biedt een uitweg.
Lees meer

Desktop Virtualisatie

De traditionele werkplek bestaat niet meer – mensen werken niet alleen op kantoor, maar willen op elke locatie en op elk moment van de dag toegang hebben tot documenten en applicaties. Dankzij Desktop Virtualisatie blijft de omgeving beheersbaar en veilig.
Lees meer

Managed Workspace

Hoe kunnen IT-beheerders efficiënt alle werkplekken van medewerkers beheren, terwijl die professionals niet gehinderd worden als ze tijd- en plaats-onafhankelijk werken? Dat kan met een Managed Workspace.
Lees meer

Migratie naar Workspace

Medewerkers willen zowel op kantoor als daarbuiten op elk device kunnen inloggen. Een single sign on – of de applicaties nu centraal staan of niet. Met een managed workspace kan dat. Hoe realiseer je de implementatie van deze virtuele desktops?
Lees meer

Outsourcen vs zelf beheren van een Workspace

Hoe kunnen IT-beheerders efficiënt alle werkplekken van medewerkers beheren, terwijl die professionals niet gehinderd worden als ze tijd- en plaats-onafhankelijk werken?  Dat kan met de Managed Workspace. Organisaties kunnen de workspace zelf beheren, of uitbesteden.
Lees meer

BIM op de NVIDIA Enterprise Innovations Day 2019

Ontdek wat de hedendaagse computer technologie voor het BIM Proces kan betekenen op de NVIDIA Enterprise Innovations Day op 9 april in het Antropia Conference Centre in Driebergen, Utrecht. 
Lees meer

CSN Groep Platinum Partner van Hewlett Packard Enterprise

De allerhoogste partnerstatus van HPE garandeert voor de klanten van CSN Groep een excellent kennisniveau van de oplossingen van Hewlett Packard Enterprise.
Lees meer

Secure SD-WAN, security vanuit en voor de Cloud

SD-WAN verovert de netwerkwereld. In het blog 'SD-WAN: disruptieve techniek voor internationale netwerken' schetste ik de kracht en schaalbaarheid van SD-WAN. Vooral als het wordt ingezet in uitgebreide, internationale netwerken. In dit blog ga ik in op de security-aspecten van SD-WAN. 
Lees meer

SD-WAN: disruptieve techniek voor internationale netwerken

Onderzoeksbureau Gartner voorspelde vorige jaar dat SD-WAN ‘mainstream’ zou worden als ‘een van de weinige ICT-innovaties die dat wat ze beloven ook daadwerkelijk waarmaken’.  Hoewel SD-WAN pas vier jaar op de markt is, gaat de groei onverminderd hard verder. In dit blog belicht ik de kracht van SD-WAN.
Lees meer

De kansen van het 'Any' dilemma

Gebruikers worden onafhankelijker. De Cloud schakelt direct met de gebruiker. Hoe hou je als IT-afdeling het hoofd boven water in de ANY-wereld en blijf je waarde toevoegen richting je gebruikers? WorkSpace gaat daarbij zeker helpen! Het dilemma van onafhankelijkheid en keuzevrijheid Het ‘Any Dilemma’, het klinkt als een nieuwe Ludlum, maar is een ...
Lees meer

26 Juni CSN Academy Workspace 2018

Hoe zorgt u dat uw werkplekken aansluiting houden bij uw business en ontwikkelingen op het gebied van cloud en security? Wat zijn de issues waar u mee te maken heeft bij het uitrollen en beheren van een werkplek anno 2018?
Lees meer

NVIDIA ENTERPRISE INNOVATIONS DAY

Technologie ontwikkelt zich snel. Dit heeft impact op uw organisatie, want de klantbehoeften veranderen ook door technologische ontwikkelingen. Soms is het moeilijk om te zien waarop uw organisatie zich vervolgens moet richten.
Lees meer